С гола си във вратата на “Левски” Серж Нюаджи се превърна в най-актуалния играч в родната “А” група. Тъмнокожият нападател е роден на 17 септември 1991 година във високопланиското село Агу в африканската страна Того.

Скаути на Ница бързо забелязват таланта му и привличат едва 8-годишния Серж Компла Нюаджи във френския клуб. Именно там  протича първата част от кариерата на момчето. След десетгодишна школовка във футболната академия Серж се присъединява към дублиращия отбор на Ница. През това време записва и мачове за юношеския национален тим на Франция. В дубъла на Ница Нюаджи е несменяем титуляр в продължение на 2 години, но така и не получава шанс да пробие при мъжете. В крайна сметка договорът му с Ница изтича и той решава да потърси късмета си другаде.

Малко известен факт за него обаче е, че преди да подпише договор с ЦСКА, Нюаджи е отхвърлен от друг български клуб – Черноморец. Димитър Димитров – Херо не остава впечатлен от качествата му и го отпраща. И както често става в живота, боклукът за едни се оказва съкровище за други.

“Нюаджи беше препоръчан на моя партньор Антон Максимов от човек във Франция. Изпратиха ни негови дискове, казаха ни, че договорът му с Ница изтича. Видяхме записите и забелязахме потенциала в момчето. Затова го поканихме в България. Уредихме му да вземе участие в една контрола на Черноморец със Септември (Симитли). След мача треньорът на Черноморец Димитър Димитров – Херо ни каза, че не се нуждае от такъв тип футболист. Ние с партньора ми в “АнИш ейджънси” обаче бяхме сигурни в качествата на Серж и не се отказахме от идеята да работим с него и да му намерим отбор у нас. Свързахме се с ръководството на ЦСКА, говорихме със спортно-техническия щаб и ги убедихме да го погледнат по-сериозно. Да му дадат шанс поне в две контроли. Така се стигна до договора му с ЦСКА”, разказа пред БЛИЦ агентът на Серж Николай Ишков.

Според Ишков това, което му е направило най-голямо впечатление в Нюаджи до момента, е неговият мироглед.

“Той е много разумен за годините си. Спокоен, интелигентен и уравновесен човек, който мисли за бъдещето си и същевременно е много амбициозен. Той следва в университет във Франция. Дори през август искаше да си тръгне от ЦСКА, за да наблегне на обучението си. Знаете, че тогава ЦСКА имаше забрана да картотекира новите играчи. Той помоли Стойчо Младенов да го освободи за известно време. Младенов обаче не се съгласи. Каза му, че предпочита да тренира с тима и да играе контроли, за да е във форма, когато проблемите се разрешат”, продължи с разказа си Ишков.

В крайна сметка в началото на септември ЦСКА успя да уреди новите играчи с картотека, но дебютът на Нюаджи в “А” група се забави.

По време на една от тренировките Серж получава тежък удар от Нджонго Присо. Лицето му буквално е разпрано и се налага да го закърпят с шест шева. Травмата изисква още десетина дни пълна почивка, а после идва и паузата в първенството заради националните отбори.

Така първият официален мач, който тогоанецът изиграва за ЦСКА, е двубоят с Етър, спечелен от “червените” с 3:1. В него той заменя Антон Карачанаков в 64-ата минута. След това започва като титуляр срещу Славия, за да се стигне до двубоя с “Левски” и попадението, с което донесе победата на “червените”. Това е и първият му гол в мъжкия футбол.

Самият Нюаджи вече обяви, че е сигурен, че няма да е последният му гол с "червения" екип. По простата причина, че в момента се чувства щастлив и може да мисли само за играта си.

"Много хора ме плашеха, че в Източна Европа хората били лоши. Това не е вярно. Тук ми харесва, навсякъде ме приемат добре. Знам че с много труд ще се представям още по-силно", коментира самият Нюаджи.