Станимир Стоилов даде пресконференция след победата на "Ботев" Пловдив с 2:0 срещу "Левски" в четвъртфинал за Купата на България. След този успех "канарчетата" отстраниха "сините" и ще играят на полуфиналите, въпреки че загубиха първия мач в София с 1:3. Веднага след срещата Стоилов заяви, че още сутринта е подал оставка, а по-късно даде повече подробности.

"Основната причина е нагитивизмът, който се създаде около клуба. Той пречеше на футболистите. Това са отлични футболисти и отличен проект. Никога не съм се съмнявал в качествата на отбора и в желанието на играчите и собственика нещата да се случат така, както трябва. Собственикът е осигурил най-добрите условия и не искам да участвам в разрушаването на един милионен проект. Този проект трябва да се запази и да продължи да се развива. Чисто емоционалните изблици са лош съветник в този момент. Веднъж в живота си видях как се разваля един готов отбор и как можеш да разрушиш едно нещо, което е градено с много търпение. Нямам желание втори път да участвам и да наблюдавам подобно нещо. Надявам се да приемат оставката ми", каза Станимир Стоилов на пресконференцията след двубоя.

"Отборът от началото на годината върви прекрасно в първенството. Имаше една малка битка, която загубихме - първия мач за Купата, но спечелихме войната. Какво да коментирам повече?! Този отбор трябва да бъде обгрижван с повече любов и търпение, тези играчи искат разбирателство. Откакто сме започнали, "Ботев" върви в добра посока. Има какво да се желае в качеството на играта, в стила, но на 45 дни това са ни възможностите. А и не всеки ден "Ботев" побеждава "Левски". Посвещавам тази победа на Юли Попов, уникален човек, който спомогна много за това, което сега е "Ботев". Помагал ми е много. Не искам да вярвам и знам, че е така, господин Попов няма никаква вина за неуспехите. Основни виновници са треньорите", каза още Стоилов.

"На този етап нямам никакви планове, ако ме питате за клуб. Не съм преговарял с никого. Постигнал съм големи успехи и като футболист, и като терньор в "Левски". Дойдох тук да работя с пълното си сърце. Обещах работа и честност. Резултати никой не може да гарантира. Нещото, за което трябва да се извиним, са загубите от Любимец и Гоце Делчев. Дай Боже, ако "Ботев" губи, да губи от такива отбори, а не от големи. Аз съм далеч от мисълта, че утре "Ботев" ще хвръкне, но с времето този отбор ще стане още по-силен. Най-важното е негативизмът да не отива към собственика и да не го отчайваме за това, което прави", завърши наставникът./БЛИЦ

КУПА НА БЪЛГАРИЯ

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ