Настоящият президент на БФС Борислав Михайлов няма да има конкурент на предстоящия Конгрес на 30 януари за шефското кресло, стана ясно след заседание на комисията за организиране на Конгреса. Това означава, че бившият капитан на националния ни отбор остава президент на футоболната ни централа.
 

Кандидатурата на Боби Михайлов е издигната от Литекс, Миньор (Перник) и Локомотив (София).

До 15 януари е постъпила още една кандидатура, тази на Ивайло Дражев. Клубът, който го е предложил Асеновец обаче впоследствие я е оттеглил. Още вчера БЛИЦ ви информира, че кандидатурата на ексцентричния бос на Черноморец няма да бъде приета, тъй като в документацията имало доста неточности.

На Конгреса ще присъстват 418 делегати, които са спазили срока за регистрация. От поканените 425 клуба, шест аматьорски отбора не са отговорили и няма да присъстват на Конгреса. Един от делегатите е починал и не може да бъде заменен с друг.

 

За да бъде преизбран Борислав Михайлов по устав е нужен кворум от 50% от делегатите плюс един, а в последствие при гласуването е нужен същият процент делегати да гласуват за него от присъстващите в залата./БЛИЦ