Българският национал Борислав Цонев официално вече е играч на украинския Черноморец (Одеса). Новината беше публикувана на сайта на „моряците“, както и в профилите на тима във „Фейсбук“ и „Инстаграм“.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

„Черно-сините“ от Одеса не разкриват подробности по продължителността на договора на 26-годишния халф. Не се споменават и никакви финансови параметри. БЛИЦ СПОРТ още вчера информира, че Цонев ще получава заплата от 15 000 евро на месец.

Вчера Боби Цонев разтрогна договора си с Левски по взаимно съгласие. Той беше обвързан със "сините" до края на сезона. След това на профила си в "Инстаграм" футболистът сподели, че е напуснал "Герена", след като е разбрал, че е в тежест на любимия си клуб. Проблемът за Левски беше заплатата му в размер на 10 000 евро.

Сайтът на Черноморец припомня, че в края на 2021 г. Борислав Цонев се е запознал с инфраструктурата на стадиона в Одеса. Както е известно, на 11 ноември „лъвовете“ гостуваха на Украйна в черноморския град и завършиха при резултат 1:1. Боби Цонев тогава беше титуляр в селекцията на Ясен Петров и остана на терена до 70-ата минута, когато отстъпи мястото си на Георги Костадинов.