Националът Борислав Цонев ще прибере 35 000 евро от трансфера си в Черноморец (Одеса). Първоначално сумата е трябвало да влезе в касата на Левски, но „сините“ са се отказали от нея, за да може да се осъществи сделката за футболиста.

До трансфер на Боби Цонев се стига, след като той и неговият брат-близнак Радослав отказаха да намалят заплатите си на „Герена“, които са в размер на 10 000 евро.

След това дойде предложението от Черноморец (Одеса) за 35 000 евро. „Сините“ моментално я приеха. Близнакът първоначално я отхвърли, тъй като не хареса финансовите параметри по сделката.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн

Заради това се наложи Левски да се откаже от трансферната сума, а тя да влезе в джоба на Борислав Цонев, за да има сделка с украинците, пише „Мач Телеграф“.

На „Герена“ решиха, че е по-добре да пуснат халфа без пари и дори на загуба, но да си спестят солидната му заплата.

„Сините“ вчера официално обявиха раздялата си с 26-годишния халф по взаимно съгласие. До това се стигна след куп преговори и отстъпки от страна на Левски.

Очаква се утре Борислав Цонев официално да стане футболист на Черноморец (Одеса). БЛИЦ СПОРТ вече информира, че неговата заплата в украинския клуб ще бъде в размер на 15 000 евро.

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022