Борислав Цонев трябва да финализира днес преминаването си в Черноморец (Одеса) след благословията на шефовете му в Левски. Те правят нещо нечувано досега в историята на „синия“ клуб – да разрешат на един от най-добрите си футболисти да премине в друг отбор без никаква трансферна сума.

Причината за решението е ясна – Боби и брат му Радослав излизат скъпо на Левски заради заплатите си.

БЛИЦ разбра за какви месечни финансови възнаграждения става въпрос. Не за 10 000 лева на човек, а за 10 000 евро. Да, точно така, няма грешка – 10 000 евро.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Забележете само – заплатите на близнаците са точно 40 хиляди лева – по 20 000 лева на всеки един от тях! 

"Това са шокиращи факти. Обяснимо е защо Левски, притиснат от огромната криза, се разделя с Боби, без да вземе и стотинка за него от украинците", коментират във футболните среди. 

Тъй като двамата категорично отказваха да си намалят финансовите възнаграждения, се стигна до варианта Левски да им търси спешно отбори. В крайна сметка украинският Черноморец ще приюти единия от тях – Борислав.

БЛИЦ научи и каква ще бъде месечната заплата на Боби Цонев в тима от град Одеса. Тя ще е 15 000 евро. С 5000 евро повече от парите на „Герена“. Има и друга разлика – Борислав е получил пълна гаранция, че в Черноморец ще си получава парите абсолютно навреме и няма да има никакви забавяния. 

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022