Тримата футболисти на ЦСКА, които дадоха положителни допинг проби през декември, бяха наказани за по 3 месеца. Това съобщи Дисциплинарната комисия към Българския олимпийски комитет (БОК).

Капитанът Тодор Янчев, Румен Трифонов и Костадин Стоянов получиха едно от най-леките наказания и ще могат да се върнат в игра в края на март. Наказанието от 3 месеца започва да тече от датата на временното спиране на състезателните им права – 23 декември, т.е. приключва на 23 март.

Припомняме, че Костадин Стоянов даде положителна проба след дербито с "Левски", спечелено от ЦСКА с 1:0. Тодор Янчев и Румен Трифонов се подложиха на тестове, чийто резултати също се оказаха положителни след дербито с Лудогорец (2:2) от последния есенен кръг.

Ето решението на Дисциплинарната комисия на БОК:

“Решенията на Дисциплинарната комисия по случаите с Румен Трифонов, Тодор Янчев и Костадин Стоянов са изготвени и подписани на 30 януари 2012 година. С днешна дата решенията ще бъдат изпратени освен на състезателите и на останалите заинтересовани страни – Антидопинговия център и БФС.

И за тримата състезатели наложените наказания са лишаване от състезателни права за 3 месеца, считано от 20 януари 2012 година, като от този срок се приспадне срокът на временното спиране на състезателните им права. Съобразно практиката в сходни международни структури, Дисциплинарната комисия на БОК спазва принципа да не коментира решенията си по отделните казуси.

Николай Маринов
Председател на Дисциплинарната комисия на БОК