Президентът на "Ботев" (Пловдив) Иван Джиджев потвърди за управленските рокади в клуба. Както е известно, още в събота стана ясно, че има промени, като се смяташе, че аут са спортният директор Александър Александров и изпълнителният Ангел Палийски. Новият президент на клуба Иван Джиджев потвърди, че само Кривия е освободен, а не уволнен. Александров подаде оставка след отстраняването на "Левски" за Купата на България заедно със Станимир Стоилов, след което обаче собственикът ги запази. Сега обаче на Кривия е приета точно тази подадена оставка преди известно време.

Ангел Палийски запазва работата си в клуба, но вече не е изпълнителен директор, а само член на съвета на директорите. В рамките на един месец с постовете си като членове на съвета на директорите се простиха Марин Бакалов и Емил Тиберов, както и председателят на Съвета Юли Попов. Александър Александров е четвъртият освободен от клуба.

„Имаме причини да смятаме, че в следващите месеци, предвид предстоящи промени и успокояване на атмосферата, трябва да действаме по този начин. Напрежение около Александър Александров не е имало, по-скоро беше по различни оси. Той не е уволнен, просто му бе приета оставката. Оценката за неговата работа е висока и той го знае. Още не сме решили с кого ще го заменим. Допускам, че до края на сезона няма да имаме спортен директор“, уточни Джиджев.

„Оставката на старши треньора я коментирахме заедно с него. Няма промяна в нашата позиция по този въпрос.
Надяваме се отборът да постигне целта си за този сезон. Не сме коментирали Купата, но дано да я спечелим.“

„Колкото до г-н Палийски, той не е уволнен, а е член на съвета на директорите. Преценихме, че позицията на изпълнителен директор трябва да бъде поета от мен, заради координарането на другите процеси. Той ще остане в клуба, за да върши своята дейност. Това трябва да доведе до подобрение в работата на клуба като потенциал и възможности.“

„Строежът на стадиона върви с не малко проблеми до този момент. Пловдивската общественост показва голяма търпимост, но живущите близо до стадиона имат проблеми. Решенията се взимат съвместно със собственика. Нормално е когато има нов проект да се освободи пространство за нови дейности“, завърши Джиджев.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ