Левски официално обяви привличането на бразилския ляв бек Вендерсон де Фрейташ Соареш - Цунами. Бранителят пристигна по-рано днес в София и след преминаването на медицински прегледи бе представен от "сините".

Бразилецът имаше подписан предварителен договор с клуба още преди месец. Контрактът му е за 2.5 години и влиза в сила от 1 януари 2022 година. Той е второто ново попълнение на Левски за зимата след гамбийския национал Ноа Сонко Сундберг.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

"ПФК Левски подписа договор със защитника Вендерсон де Фрейташ Соареш - Цунами. Контрактът с бразилския футболист влиза в сила на 1 януари 2022 г. и е за срок от 2,5 години.

Той е роден на 4 януари 1996 година в Белем (Бразилия). Юноша е на Ремо, с който подписва първия си професионален договор през 2016 година. С екипа на родния си тим изиграва 29 мача и вкарва 3 гола. През 2016 година е преотстъпен на Кащанял, за който записва 6 мача и 1 гол. През 2018 година играе последователно за Рио Кларо (7 мача) и Тубарао (2 мача). През 2019 година играе за Боа Ешпорте (12 мача и 3 гола) и Куиба (1 мач). Последният клуб на защитника е Ботафого ПБ, където изиграва 21 мача с 2 гола.

ПФК Левски приветства с добре дошъл на „Герена“ Вендерсон де Фрейташ Соареш - Цунами и му пожелава много щастливи мигове със синята фланелка", написаха "сините".