Лудогорец реализира светкавичен трансфер, след като привлече Юнес Хамза от "Ботев" (Пловдив). По-рано БЛИЦ разкри, че разградчани изпързаляха съперника си за плейофа в Шампионска лига Стяуа, който много държеше да има звездата на "канарчетата". Около 17 часа от Лудогорец официално обявиха за трансфера и Хамза продължава кариерата си при "орлите".

"В понеделник двата клуба финализираха преговорите, като тунизийският футболист подписа договор с шампионите за срок от три години. Хамза ще се присъедини към Лудогорец във вторник в Бургас. Юнес Хамза ще бъде картотекиран за плейофа на Шампионската лига и ще е на разположение на Георги Дерменджиев за мачовете със Стяуа на 19 и 27 август. Най-новото попълнение на шампионите ще бъде представен пред публиката и медиите в Разград непосредствено преди дербито с ЦСКА от 5-ия кръг на "А" група в събота (16 август) от 20:00 часа", съобщиха от Лудогорец.

Трансферът на Хамза е поредната крачка на ръководството на разградчани в изграждането на силен тим, който да атакува групите на Шампионската лига. Тунизиецът е шестият нов футболист на Лудогорец за новия сезон. До момента шампионите привлякоха Вандерсон, Браян Ангуло, Абел Анисе, който също беше закупен от "Ботев" (Пловдив), както и юношеските национали Александър Василев и Преслав Петров.