ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

"Левски" официално обяви треньора, който ще води отбора през следващия сезон. Николай Митов официално бе назначен за наставник на "сините", след като подписа договор с клуба.

Нисичкият специалист изпълняваше тази длъжност през пролетния полусезон, след като пое тима след двубоя с Пирин (Гоце Делчев) (1:1), когато наследи Илиан Илиев, и го води до края на сезона. Както е известно, в последния кръг на първенството "сините" драматично загубиха шампионската титла, подарявайки я на Лудогорец.

На 25 май "Левски" трябваше да победи Славия, но след нелеп автогол на Димитър Везалов срещата на "Герена" завърши 1:1 и по този начин и този трофей се изплъзна на "сините". Преди това тимът загуби и Купата на България, отстъпвайки на Берое след дузпи.

След поредния сезон без трофей ръководството на "Левски" опита за пореден път да направи промени, като идеята беше за заместник на Митов да бъде привлечен Димитър Димитров-Херо. Наставникът на Черноморец обаче окончателно отряза "сините", а ръководството на клуба от "Герена" предпочете да остави досегашния треньор. До този момент Митов беше с договор на помощник-треньор, но вече официално се води старши.

Очаква се в щаба му да останат Елин Топузаков и Мариан Христов. Митов пък все по-сериозно се захваща да работи по лятната селекция. Наставникът вече ходи да гледа евентуални нови попълнения в Испания, като се очаква "сините" да се подсилят поне с четирима нови.

Стартът на лятната подготовка е на 10 юни. На 4 юли "Левски" стартира новия сезон с мач от първия предварителен кръг на Лига Европа.

mitov.jpg