ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Бившият изпълнителен директор на „Левски“ Иво Тонев беше гост в предаването „Гонг“ на „Дарик Радио“. Той подкани ЦСКА да си гледа собствената градина, тъй като тя въобще не е в ред, а не да се радва на провала на „Левски“. Тонев разкри, че снощи е получил окончателен отказ от Димитър Димитров-Херо да поеме „сините“.
 
„Тодор Батков лично ще обяви и треньора и евентуално, ако има промени в ръководството на клуба. Три дни имах разговори с Димитър Димитров. Късно снощи окончателно пропадна неговото идване в „Левски“. Той е много достоен човек, който води много битки извън футбола. Много съжалявам, защото моето лично мнение бе, че той е най-добрият избор, защото той е най-добрият треньор в България. Причините да не дойде не са нито финансови, а са чисто лични. Не мога да кажа нищо повече. Аз лично много съжалявам“ , сподели членът на Управителния съвет на „сините“.
 
„Ние направихме една добра серия от победи. Стигнахме до един мач, който трябваше да спечелим, за да станем шампиони. Но това бе повече на воля, на дух и на феноменалната подкрепа на публиката, отколкото на чисто спортно-технически качества. Левски се нуждае от треньор, като Димитър Димитров, за да го научи да играе футбол. Аз съм казал на Ники Митов, че водя разговори с Димитър Димитров. Не се получи и вече всичко в ръцете на Тодор Батков“, каза бившият изпълнителен директор.
 
„Не мога да се сърдя на Славия за нищо. Ние сме си виновни. Те играха за себе си и за пари. Всеки се бори за своя къс хляб. Ние си вкарахме два гола. Докато съм жив ще помня този мач. Ще помня две неща – публиката ни на мача с Лудогорец и мачът със Славия,“ разкри Тонев
 
„Атакуват се хората, които са опасни и това е част от футболния занаят. Хората, които са били преди мен на този пост в Левски също са били нападани. Не допуснах „Левски“ да бъде застрашен в нито един момент. Това е част от занаята, който е във футбола знае тези неща. Твърде много неща знам. „Левски“ игра честно и това мога да го гарантирам. И най-глупавият, и най-злонамереният човек към „Левски“ трябва да си даде сметка, че ние победихме всички водещи отбори в директните двубои, загубихме единственото от „Ботев“ (Пловдив). Лудогорец загуби всички мачове срещу преките си конкуренти с изключение на мача срещу „Ботев“. Ние загубихме точки срещу отборите от дъното от таблицата."
 
„За мен не е нормална реакцията на шефовете на ЦСКА. Единствената радост на ЦСКА е, че ние не станахме шампиони. Да си гледат собствената градина, тъй като тя въобще не е в ред и има много неща за оправяне. Вместо да си вършат работата по собствения клуб, те се радват на провала на „Левски“ в борбата за титлата. Когато Лудогорец стана шампион миналата година в последния кръг, никой в „Левски“ не злорадства срещу „червените“. Всички там се радват, с изключение на Емил Костадинов. Той единствено не си е позволил да каже нито една дума.“
 
„Съдиите помогнаха ли на Лудогорец? В мача с „Ботев“ (Пловдив) какви дузпи им се дадоха. Да коментираме и есенния мач между „Ботев“ и Лудогорец. Не съм хващал съдии и съм го казвал на Николай Джугански. „Левски“ игра честно. Не станахме шампиони и това ще ми тежи до края на живота. Аз съм човекът, който си тръгва след този провал. Клиширано е да каже, че се извинявам. Само на подкрепата на публиката стигнахме до мача със Славия. Само заради подкрепата на феновете стигнахме до 3:3 във финала за Купата на България, само заради тяхната подкрепа стигнахме до мача с Лудогорец. „Левски“ е велик клуб, защото „Левски“ има най-великата публика. Какво означава да съм обиден на футболистите. Аз съм им бил шеф и не мога да им бъда обиден. Сгрешил съм. Най-важното е да не правиш една грешка два пъти. Не се срамувам и няма човек, който да не мога да погледна в очите.“
 
„Който ме познава, знае какъв съм. Радвам се, че имам приятели. Първо се радвам, че Локомотив (София) остана в „А“ група, където му е мястото. Надявам се през следващата година Локомотив да се представи много по-добре. Когато бях в Локомотив, отборът играеше в евротурнирите. Той продължава да е единственият български клуб, който е изиграл 10 поредни мача в евротурнирите без да има загуба. Борихме се с доста по-добре финансово подсигурени отбори. Какви са били моите взаимоотношения с Николай Гигов, това са наши работи. Единствено той може да каже какви са били нещата в Локомотив (София). Няма шанс да работя в друг отбор“, каза още Иво Тонев.

„Всеки момент би трябвало да започне изграждането на Сектор „А“. До края на тази седмица би трябвало да излезе строителното ни разрешение. От понеделник ще говорим с Константин Баждеков и ще си подредим стъпките, за да почнем да работим. Като говорим за цялостен ремонт, говорим за цялостен строеж. Цялата идея бе да се строи сектор по сектор. В началото мислехме да започнем със строежа на двата сектора „А“ и „Б“, но многото документация ни изненадаха и затова решихме да действаме сектор по сектор. Сега имаме възможност да играем на нашия си стадион. Когато на 24 май 2014 г. бъде завършен Сектор „А“, ще започнем да работим по документацията за сектор „Б“. След това следва сектор „В“, а за сектор „Г“ дори не сме стигнали до проектиране, но това не е толкова голям проблем, защото той ще бъде огледален на Сектор „Б“.
 
„През последните месеци и година се изговориха много неща как в „Левски“ са се изхарчили много пари. Безпорно подписването на договор с компания като „Газпром“ ще направи Левски много стабилен през следващите пет години. Явно политическата обстановка се е отразила на позицията на компанията. Г-н Батков продължава да води контакт с „Газпром“. Надявам се съвсем скоро да бъде подписан такъв договор, за да може „Левски“ да функционира спокойно. Не мисля, че новото правителство отдалечава „Левски“ от „Газпром“.
 
„Г-н Батков ще участва във финансирането на строежа на Сектор „А“. Мисля, че той ще направи всичко възможно, за да бъде „Левски“ финансово стабилен. Той често е казвал, че е вадил лични средства за клуба. Сигурен съм, че ще продължи да го прави“, обяви Тонев.
 
„Левски има нужда от силен човек, който да води отбора. Кой ще е този човек, решението е единствено на Тодор Батков. Защо да не е Наско Сираков? Наско Сираков е най-успешният ръководител на „Левски“. Това си е решение изцяло на Батков. Нямам правото да давам съвет на никого. Специално за Мъри и Сираков, не съм бил аз човекът, който да взима решението. Да, водих разговори с Мъри. Той е човек, който много разбира от футбол, обича работата си. Стоилов е човек, който заслужава да успее. Съжалявам, че тогава не успяхме да се разберем.“
 
„Аз имам неписани правила, по които работя. Селекцията трябва да бъде изцяло работа на треньора. Водещият човек винаги трябва да бъде треньорът. В разговорите с Херо му казах, че има набелязани играчи, но той трябва да реши дали иска да ги вземе. Той трябва да реши кои иска да останат, кои иска да си тръгнат и кои иска да вземем.“
 
„Има две много сериозни чужди треньорски имена, които ми бяха предложени. С финансови претенции, които са сериозни, но не и невъзможни. Не съм водил разговори с тях, а също така и с Тодор Батков. Не мога да си спомня дали съм му ги казал и дали сме ги коментирали. „Левски“ трудно може да си позволи такъв треньор, тъй като има доста рискове. Най-важното е да се вземат качествени попълнения и да се запази волята, духа и характера от последните мачове. Случи ли се това „Левски“ ще има успехи“, коментира членът на Управителния съвет.