ЦСКА привлече 26-годишния белгийски централен нападател Аарон Исека от гръцкия ОФИ Крит. Играчът стартира кариерата си в най-успешния белгийски футболен клуб в Европа - Андерлехт.

Спортният му път минава през френската Лига 1, където записва 79 срещи с отборите на Олимпик Марсилия, Тулуза и Мец. Исека е бил част и от тимовете на Барнзли, Аданаспор, Тузласпор и Апоел Хадера. Взема участие в 16 двубоя на младежкия национален отбор на Белгия.

“Здравейте, фенове на ЦСКА! Тук е Аарон Исека. Току-що пристигнах в София. Щастлив съм да бъда тук. Любопитен съм да видя колко пламенно ще ни подкрепяте на стадиона. Искам да ви видя скоро и да направя много добри неща за клуба. И да вкарам много голове”, бяха първите думи на Исека като нападател на "червените".

Това е четвърти нов футболист, който пристига при столичани след акостирането на Александър Томаш начело на отбора. В последните часове от ЦСКА обявиха, че към тях се присъединяват Илиан Илиев, Джеймс Ето'о, Зюмбюр Бютучи, а сега и Аарон Лея Исека. Преди това "червените" реализираха още няколко трансфера в хода на лятото.

Интересно, че Аарон Исека е брат на белгийската звезда Миши Батшуай.

Припомняме, че БЛИЦ първи писа за интерес на "армейците" към Исека. 

 подкрепя българския спорт

efbet Лига - сезон 2024/2025