Носителят на купата на България ЦСКА направи прогрес с 22 места в ранглистата на УЕФА, след като елиминира Лиепая във втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите.

Преди срещите с латвийския тим „армейците“ бяха 137-и, но вече са на 115-а позиция. Коефициентът на „червените“ пък е 10.000. Той е базиран на представянето на тима в последните пет сезона в Европа. След ЦСКА се нареждат Слован (Братислава), Яблонец и Брьондби.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Лудогорец е българският отбор с най-предно място във временната класация на УЕФА. Шампионите са 56-и и нямат промяна в позицията си след мачовете с Мура. Коефициентът на „орлите“ е 22.500. След разградчани са отбори като Рен, Борусия (Мьонхенгладбах), Спартак (Москва), Галатасарай, Фейенорд и др.

Локомотив (Пловдив) също отбелязва прогрес и вече е 197-и с коефициент от 5.500. „Смърфовете“ делят тази позиция с Омония (Никозия), Мура, Анортозис, Хонвед и др.

Въпреки че загуби двата си мача с Апоел Беер Шева, Арда печели 1.500 от УЕФА и заема 296-о място в ранглистата.

След като Лудогорец, ЦСКА и Локо (Пловдив) продължиха за следващия етап от евротурнирите, България заема 24-о място в подреждането на европейската футболна конфедерация. Зад нас са северните ни съседи от Румъния, които останаха само с един евроучастник – шампионът ЧФР Клуж.

Интересното е, че Беларус вече е без нито един участник в континенталните надпревари. От друга страна пък Казахстан има 100-процентова успеваемост. Напред продължават и четирите представители на бившата съветска република.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа