„Никой не е фаворит срещу Левски, особено на „Герена“. Локо (Сф) не прави изключение, независимо от поредните ни победи. Няма рецепта за това какво трябва да се направи, за да се бие Левски. Най-важното е футболистите ти да съумеят да се противопоставят. Освен това, на нас ни дадоха самочувствие и трите поредни победи преди това. Важно е също така да не излезеш с мисълта да се защитаваш, защото рано или късно ще получиш гол. Ще ви кажа обаче, че предпочитам да заменя всичките ни победи над Левски, за да намерим място в европейските клубни турнири“, заяви наставникът на Локо (Сф) Драгомир Окука. в дискусионния клуб „Футбол БГ“
Той отново обясни думите си преди дербито със „сините“, че му е по-лесно срещу тях отколкото срещу тимове от ранга на Спортист Своге.
„Казах това не за да принизявам Левски към слабаците, а защото този тим винаги позволява и на съперника си да играе футбол. Що се отнася до тръгналите слухове за смяна на Ратко Достанич, ще кажа, че треньорът не бива да се сменя само след един мач. Левски има много добър треньор, на когото трябва да се даде шанс. И за мен вървяха слухове, че Гигов ще ме сменя, а това води само до нервност. Не е нужно никой да ме гони от Локомотив. Когато видя, че отборът не играе добре и аз няма повече какво да му дам, сам ще си тръгна“, добави сърбинът.
Окука каза също така, че ако той е селекционер на националния отбор на България, би поканил Камбуров в състава. „Всеки треньор обаче има своето виждане и не бих искал да го оспорвам“, завърши наставникът на „червено-черните“.