Четири фирми са подали оферти за извършване на реконструкцията на стадион „Локомотив“ в пловдивския парк „Лаута“. Това са „ГБС-Пловдив АД“, „Артстрой ООД“, „Спортклуб-Лаута ДЗЗД“ с водещ партньор „Некст Лоджистик“ и „Рудин ООД“.

„До 24 януари 2021 г. е крайният срок за обявяване на победителя в конкурса. Мисля, че ще се справим много по-бързо“, заяви Тодор Тодоров – директор на дирекция „Обществени поръчки“ в Община Пловдив.

След определянето на победителя има 14-дневен срок за обжалване. Обществената поръчка е на стойност 12 милиона лева, а победителят трябва да изготви и проект за реконструкцията.

Собственикът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски не участва в наддаването, въпреки че твърдеше, че именно той ще строи „Лаута“.

„Няма да участвам, но ще следя изкъсо фирмата, която спечели. Най-после и аз да бъда зарадван. Получих за 30 години терена в „Тракия“, където ще изградим базата. След пет години най-накрая и аз да получа нещо. Сега ще изчакаме процедурите и почваме ремонта“, коментира Крушарски пред plovdivnews.bg.

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството
Следете с БЛИЦ: Трансферно лято 2020 в efbet Лига​