Пореден дълг на Левски е бил опростен. Според „Мач Телеграф“, Рен се е отказал да получи лихвата, начислена заради забавянето на плащане на глоба, която „сините“ трябваше да изчистят към френския клуб.

Още през пролетта на миналата година Павел Колев призна, че от „Герена“ дължат 142 500 евро заради неспазена клауза по трансфера на Афонсо Фигейредо под наем през 2018 г. По случая Левски е бил осъден от Рен пред ФИФА. „Сините“ са платили глобата в края на 2020 г.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

В договора между двата клуба е било упоменато, че португалският защитник трябва да изиграе минимум 10 мача в първенството. Главният виновник за финансовата санкция е Делио Роси, който отказал да пуска Фигейредо, след като бранителят изиграл шестия си двубой за „сините“. Италианският треньор е бил запознат с клаузата и многократно е бил предупреждаван да позволи на португалеца да изиграе още четири срещи.

В същото време Афонсо Фигейредо избяга от Левски два кръга преди края на договора му и моментално подписа с друг клуб. Заради това „сините“ го осъдиха пред ФИФА и световната футболна централа спря правата на играча за два месеца.

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството 
Следете с БЛИЦ: Зимна подготовка 2021