Тунизийският нападател Али Матлути е очакван в лагера на "Левски" в Турция. 24-годишният играч ще бъде пробван от Николай Костов. Матлути за последно се е състезавал в Ланс.

Както е известно, преди дни в "Левски" за тестове пристигна и сънародникът му Мохамед Али, който обаче бързо беше отпратен от треньорския щаб. Защитникът ще бъде запомнен с това, че сцепи главата на Йордан Милиев по време на тренировка, след което игра слабо в контролата със Заря (Луганск).

Матлути е юноша на Безансон, като играе в първия състав на отбора през сезон 2004/05. През следващите шест години е собственост на Страсбург, но играе и за първия и за втория тим, а освен това е преотстъпван през това време и на Шатору, Расинг Ферол и Арл Авиньон.

През лятото на миналата година нападателят преминава в Ланс, който се състезава във френската Лига 2. За "жълто-червените" Матлути е изиграл 17 мача, но няма нито един отбелязан гол и е влизал предимно като резерва.

Очаква се още утре Али Матлути да бъде тестван от Костов в контролата с руския Краснодар, която е от 16:00 часа, съобщават пратениците на "Гонг" и "Спортал" в Анталия. Нападателят е с тунизийски корени, но има френски паспорт.