19-годишният защитник Хосе Кордоба е вторият панамски футболист, който е пред трансфер в Етър, пише sport-vt.com. Той е роден на 6 март 2001 г. и играе като централен бранител и ляв бек. Пълното му име е Хосе Анхел Кордоба Чамберс. Две години бе в елитния панамски Индепендиенте, а през януари 2020 г. бе привлечен под наем от испанския Селта и игра за втория отбор в Сегунда дивизион. Хосе Кордоба е младежки национал на Панама, като бе в U20 на осминафиналите за лига КОНКАКАФ, но не влезе в игра.

Новината за привличането му в Етър съобщи днес панамският „Еl Siglo”, който твърди: „Хосе Кордоба напусна Селта де Виго и става новият играч на „Етър” (Велико Търново) в българската първа дивизия. За разлика от престоя му в иберийския клуб, сега той ще участва в първия отбор. Той идва в горещ момент, защото новият му отбор е последен в таблицата и се бори за спасение”.

Всъщност Хосе Кордоба бе на проби в Етър през есента, когато игра за „виолетовите” на 9 октомври м.г. в контролата срещу ЦСКА-1948 в Правец, завършила 2:2.

От Етър още не са потвърдили официално за трансфер на Хосе Кордоба, както и на сънародника му Ромеш Айви.
efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството