ЦСКА има двама нови треньори от днес. Това са Оливер Ковачевич и Добри Митов, които ще помагат на Миодраг Йешич. Едно от двете имена е по-любопитно и е свързано с предишния му престой на “Българска армия”. Става въпрос за Оливер Ковачевич, който е бивш вратар на ЦСКА и играе в тима именно под ръководството на Миодраг Йешич.

БЛИЦ научи интересни неща, свързани с новия помощник на Йешич. Двамата с Ковачевич имат старо приятелство, и по-точно, Миодраг е близък с бащата на вратаря. Не е случайно пристигането му през зимата на 2006 година в София. В първите дни на месец януари ЦСКА продава титулярния вратар Деян Максич на турския Самсунспор. И от там взима именно Ковачевич, по настояване на Миодраг Йешич. Сръбският страж към момента на пристигането си в София през 2006-та не е играл половин година заради спорен казус около негов трансфер. Той каца в България в деня, в който “червените” заминават на подготвителен лагер в Тунис. През пролетта Ковачевич се превръща в титуляр за ЦСКА, но е част от катастрофалното представяне и пропиляване на аванса от седем точки пред "Левски".

За сегашното му пристигане основен инициатор отново е Миодраг Йешич. Още през декември треньорът е имал в плановете си Ковачевич, но тогава сценарият беше друг. По първоначален план треньор на вратарите и асистент на Йешич трябваше да стане Бранислав Николич – един от синовете на сръбския президент Томислав Николич. Йешич потвърди за намерението си да доведе треньора, който се занимава с юношеските национални отбори на Сърбия. Само че Николич предпочете да остане в родината си, а според правилника няма право да съвместява двете длъжности, т.е. да работи и в ЦСКА.

000000000000000000000000000000000000000000000000002.jpg  Впоследствие Йешич избра Раде Залад за треньор на вратарите, но сега е принуден да го освободи и да доведе Ковачевич. Появиха се няколко версии за цялата история с изтичането на лиценза на двамата сръбски треньори, които трябваше да бъдат сменени незабавно. Една от тях – поне за треньора на вратарите Залад, е, че Йешич е настоявал да вземе Оливер Ковачевич в ЦСКА и изтичането на лиценза е само публично обяснение на ситуацията. Аргумент за това е несериозното изявление от “Армията”, че не са знаели до кога треньорите имат лицензи?! Освен това Оливер Ковачевич продължава да има сериозни връзки в сръбската футболна федерация. Те датират още от времето, в което той участва на Световното първенство през 2006 година в Германия. А треньор към федерацията на съседната ни страна е Бранислав Николич – сина на президента на Сърбия. Говори се, че и той стои в основата на идването на Оливер Ковачевич в София.

Любопитната история от престоя на бившия сръбски вратар в ЦСКА е с един обир през лятото на 2006 година. Тогава апаши задигат от дома на Ковачевич в София лаптоп за 1000 евро, панталони "Бос", тениски "Версаче", екипировка на ЦСКА и други ценни вещи. Изненадващо бандитите отнесли и чифт памучни чорапи. “Нека задържат лаптопа, на който имам 300 снимки от световното първенство в Германия. Да носят със здраве и панталоните "Бос". Но много ги моля да ми върнат чорапите, за да не ходя бос по улиците на София”, пошегува се тогава вратарят. През есента на 2006 година и пролетта на 2007-ма вратарят беше твърда резерва в ЦСКА, след уволнението на Йешич, а след това напусна в посока Кипър./БЛИЦ