Скандалните разкрития около треньора Едуард Ераносян продължават. По-рано БЛИЦ първи ви съобщи, че УЕФА удължи наказанието на специалиста до 2013 година заради допинг скандала в Кипър. Както е известно, Ераносян бе спряган за наследник на Христо Бонев в Локомотив (Пловдив), но само преди няколко дни бе отстранен от клуба. Явно на “Лаута” са били наясно с бъдещото удължено наказание на наставника и са побързали да се отърват от него.

Ераносян е взимал допинг от България, който е носел в Кипър, предава АП. Това разкритие направиха бившите му футболисти Карлуш Маркеш и Лионел Медейрош пред шефовете на кипърската футболна федерация. Според тях Едо им е давал преди мач кафяви и бели хапчета, за които е твърдял, че съдържат кофеин и витамини.

Световната антидопингова агенция (УАДА) е настояла за максимално наказание. ФИФА е била на същото мнение, тъй като треньорът (б.р. - Едуард Ераносян) е отказал да разкрие името на доставчика си. Българският треньор ще плати разноските по делото, които се равняват на 10 000 швейцарски франка (10 130 щатски долара)./БЛИЦ