Асоциацията на българските футболни съдии защити реферите, осъждайки проявите на насилие над тях. Сдружението излезе със следното съобщение:

Поредният инцидент със съдии в Годеч през уикенда отново повдигна темата с охраната на срещите от аматьорския футбол. За сигурността на мачовете в областните групи обикновено се грижат двама частни гардове или един полицай, което е крайно недостатъчно. Агресията от улиците се настани трайно по стадионите и дори 50 фена е немислимо да бъдат спряни от охрана, състояща се от един-двама души. Другата страна на проблема са малките наказания, които се налагат – и на клубове, и на играчи. Защото обикновено тези, които са на терена, подстрекават феновете по трибуните. Какъвто е и случаят в Годеч на мача между местния тим и Правец от първенството на „А“ областна софийска група. Футболистът на домакините Румен Павлов ударил съперник и реферът Петър Петков го изгонил. Това ядосало хората по трибуните и те нахлули на игрището и се нахвърлили с юмруци и ритници върху арбитъра. Много удари отнесли и помощиците му Владислав Иванов и Вилиян Видинов. В боя се включили и няколко от играчите на Годеч, което е описано в доклада на реферите. Петър Петков е един от младите и талантливи съдии и доказателството е, че е включен в ранглистата на арбитрите, ръководещи срещи в елитните юношески групи до 17 г. и до 19 г.

Това е трети сериозен инцидент със съдии за сезона. Марио Спасов бе пребит в Самоков от фенове на местния Спартак, а футболистите от Нови Искър набиха Мартин Скурбански в местното дерби с Вихър (Требич).

Асоциацията на съдиите по футбол в България осъжда зачестилите прояви на насилие над реферите в аматьорския футбол и подкрепя искането на арбитрите за засилена полицейска охрана на мачовете.