Футболните запалянковци в България ще могат да гледат директно по телевизията срещата на Астън Вила с Челси, която стартира в 17:00 часа. Мачът от 31-ия кръг на Висшата лига ще бъде излъчен по Диема, въпреки че първоначално не беше залегнал в програмата.

Промяната се налага заради шокиращата вест, долетяла вчера от Острова, че Стилиян Петров е с диагностицирана остра форма на левкемия. Колегите от Диема моментално реагираха и съобщиха пред БЛИЦ, че са направили всичко възможно, за да излъчват директно срещата от "Вила Парк".

"Нямаше как да не направим промяна. Всички сме съпричастни в борбата на Стенли с болестта. Желаем му успех и му стискаме палци в най-важния му мач", коментираха от Диема.

Планираният първоначално за предаване по канала Манчестър Сити - Съндърланд пък ще може да бъде гледан по същото време в интернет на адрес live.novatv.bg.

Както вече стана ясно, Астън Вила организира подкрепа за Стенли в този тежък момент от живота му. Клубът помоли феновете си за 60-секунди овации за българина в 19-ата минута на мача с Челси. Избраната минута е символична, тъй като 19 е номерът на фланелката на 32-годишния халф.

В същото време привържениците на тима още от вчера се организират да посетят днешния мач на "Вила Парк" облечени с фланелки на Стилиян Петров и да носят български знамена. Планирани са и други мероприятия в подкрепа на сърцатия халф.

Предстоящи от Висшата лига - ТУК

БЛИЦ ви представя телевизионната програма за днес - ТУК