Изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков гарантира, че клубът ще започне да си плаща данъците. В същото време бившият национал и селекционер на "лъвовете" призова държавните институции да действат със същата строгост и към останалите футболни клубове.

"Гриша Ганчев обяви, че е провел разговор с финансовия министър и с него са се разбрали задълженията на ЦСКА към държавата да бъдат изплатени. Тези задължения и данъците е важно да бъдат платени. Искам да уверя премиера, че оттук-нататък ЦСКА ще си плаща данъците, но нека това важи за всички отбори.

Ако ние бъдем стриктни, а други не са, какво правим? Има важен въпрос - къде беше НАП досега? Защото ЦСКА има огромни дългове там, защо досега нямаше подобни сигнали? И получаваше лиценз, а сега не се получи, попита Марков в интервю за Ринг тв.

- Не мога да твърдя, че има натиск върху БФС. Ние кореспондираме с тях, естествено е, че усещаме някои неща, но те не могат да бъдат доказани. Виждаме се достатъчно често с Гриша Ганчев и решаваме текущите въпроси в интерес на клуба. Не мисля, че трябва постоянно да съм в контакт с него, той има достатъчно ангажименти.

В новото дружество ФК ЦСКА аз съм представляващ, а Милко Георгиев е член и той продължава участието си. За господата Манджукови не съм запознат, по-скоро те не участват на този етап. Инджов остава като съсобственик в клуба, той помага изключително много със средства за издръжката и мисля, че ще продължи и занапред така.

По отношение на средствата, въпросът трябва да се отправи към собственика. Но плановете за бъдещето на ЦСКА са сериозни, както и за базата на Панчарево. От есента там ще започне реконструкция на базата, ще се сменят двата терена. Подобна е визията и за стадиона. Но нека не избързваме, сега е важно първият отбор да показва атрактивни игри.

Обявяването на дружеството ПФК ЦСКА в несъстоятелност е въпрос, по който най-добре е да се произнесат юристите. Има практика в България, а и международна такава и мисля, че Гриша Ганчев използва начина на Глазгоу Рейнджърс да продължи да участва."

ЮГОЗАПАДНА "В" ГРУПА