Пирин (Гоце Делчев) планира да проведе част от лятната си подготовка в Гърция, пише "Струма". От управата на клуба поясниха, че дестинацията е Като Неврокопи, който отстои на 20-ина километра от Гоце Делчев и това позволява на отбора да пътува до временната си база всеки ден и да си спести разходите по нощувките в южната ни съседка.

Тренировките оттатък границата уреди градоначалникът Владимир Москов, който е в близки взаимоотношения с колегите си от 2-хилядното гръцко градче. Воаяжът иди ми-дойди ми се налага от течащия ремонт на стадиона на пиринци и опитите за изнудване с цената за ползване под наем на добрите терени в околните селища.

Съоръжението в Като Неврокопи предлага отлични условия за футболни занимания. Комплексът е модернизиран за олимпиадата в Атина през 2004 г., теренът е с отлично тревно покритие и поливна система, пистата е направена от същия материал като тази на олимпийския стадион в гръцката столица, има осветление, което позволява тренировъчният процес да се води в по-хладната част от денонощието, разполага с фитнес уреди и по нищо не отстъпва на най-добрите образци у нас.