Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

Станимир Стоилов поздрави футболистите след победата на “Ботев” (Пловдив) с 1:0 срещу Литекс. Мъри коментира и призива на Тодор Батков да помогне на “Левски” да стане шампион, като открадне нещо от мача с Лудогорец след няколко кръга.

“Важна победа за нашия отбор, имахме изключително преимущество през първите 35 минути, когато направихме впечатляващ старт. След това свалихме ритъма. Надявам се хората да са останали доволни и от играта на двата отбора. Смятам, че стана коректен и добър мач. Аз и да губя така съм научен, искам отворен и красив футбол. На никой не му се гледа затворена игра. Досега не сме правили сметки. За нас беше важно да има пълни трибуни и добър футбол. Сметките са за останалите отбори. Литекс заслужава голямо уважение от всички футболни хора. И Левски, и ЦСКА имаше проблем срещу тях, ние имахме късмета два пъти да ги победим през сезона. Надявам се след 3-4 години и “Ботев” да използва свои кадри”, заяви Станимир Стоилов.

На въпрос, може ли да помогне на “Левски” да стане шампион, за което Тодор Батков призова след победата над ЦСКА вчера, Стоилов отговори: “Аз да не съм татко Барба. А, ако бием Лудогорец...Веднъж в моята кариера ми се случи, с Литекс победих ЦСКА и “Левски стана шампион. В момента за мен е важен “Ботев”, играем за нас си. Всеки отбор има достатъчно мачове до края, може сам да си гарантира успеха, а не да чака на останалите.”

Станимир Стоилов беше попитан и за следващия мач на “Ботев” (Пловдив), гостуване на ЦСКА в София. “Знам, че когато един от грандовете е ранен, може сериозно да реагира. Така че очаквам тежко гостуване на ЦСКА. Не виждам причина да не издържим до края на сезона, ние и до момента имахме тежка програма. Няма да играем срещу Реал Мадрид и Барселона, за да се страхуваме. Ако имаме сили, ще победим, ако не – следващия път”, завърши наставникът на “жълто-черните”.