Христо Стоичков даде обширна пресконференция след загубата на Литекс от “Ботев” (Пловдив) с 0:1. Камата този път беше напълно спокоен, не нападна съдиите и потърси вината за поражението в своя отбор.

“Мисля, че вече трябва да го отдавам и на психика. Едва ли друг път ще ти се отдаде да играеш на такъв хубав терен, пред такава публика. Вече започвам да мисля, че ги е страх да побеждават. Всичко това, което тренирахме, в последните три мача, няма помен. Психиката ли не издържа, натоварването ли, но трябва да се каляват. Да загубиш един мач, който по нищо не ни превъзхожда съперника, боли. С една индивидуална грешка, получихме гол, който едва ли в други мачове, можеше да получим. Разбира се, че това каляване минава и през загуби, не забравяйте, че и ние сме минали по този път”, заяви Стоичков.

“В периода, в който загубихме тези три мача, мисля, че паднахме, защото отборът е млад. Да виниш момчетата, едва ли ще стане...грешки всеки прави. Да се надяваме, че това, което сме започнали, ще го докараме докрай. Трябва обаче да има повече хъс, борбеност. Било топло?! Навсякъде е топло. Като е студено, е студено, като дойде есента, мирише на косена трева. Лесно е да пише по вестниците, толкова струва този и онзи. Ама никой не е дошъл да извади толкова, има само допитване, а с допитване футбол не се играе. Трябва работа, много работа”, допълни Ицо.

На въпрос, радва ли го факта, че феновете на “Ботев” го посрещнаха добре, Камата отговори: “Аз съм пловдивчанин, не са забравили, че съм дал нещо на този град. Мисля, че където съм бил по стадионите, са имали добро държане. Това, че на някои стадиони е съвсем различно, не мога да ги виня. Това, което хората искат да видят, е правилният футбол и няма от какво да ме е срам.”