ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК!

Стадион "Христо Ботев" официално беше открит на тържествена церемония, състояла се преди началото на мача от 28-ия кръг между Ботев и Левски. Двубоят стартира в 20:00 часа и ще се играе пред 18 хиляди зрители.
 
Кметът на Пловдив Здравко Димитров връчи символичен ключ за стадиона на собственика на Ботев Антон Зингаревич. Босът на "канарчетата" заедно със Зико, строителят на стадиона Илиян Филипов и председателят на Общинския съвет Александър Държиков прерязаха лентата и официално откриха новото спортно бижу в града под тепетата. 

Имаше и водосвет на стадиона от духовници от Пловдивската митрополия. Духов оркестър на Специалните части изпълни химна на България и "Тих бял Дунав".

"Днес това, което виждаме, имаме повод да се гордеем. Благодаря на всички, които прегърнаха жълто-черната идея, за да може поколения ботевисти да сбъднат мечтата си. Благодаря и на тези, които повярваха, че Пловдив има нужда от това спортно бижу. Благодаря на всички велики, които играха за този клуб и записаха със златни букви имената си в историята на Ботев. Да си пожелаем да имаме велики мигове с любимия отбор", заяви кметът на Пловдив Здравко Димитров.

"Поздрави на всички пловдивчани, защото това е огромно богатства за нас всички. Изпълних една от големите си мечти да построя това съоръжение за всички ботевисти. Имам желание да се завърнем в челните места във футболния ни елит", каза Илиян Филипов.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК