Районният съд в Благоевград отложи за 8 юни от 15:30 часа делото, повдигнато по Закона за футболното хулиганство срещу футболиста Методи Стойнев и останалите трима обвиняеми от скандалния двубой между Септември (Симитли) и Витоша (Бистрица) от 23 май. Припомняме, че досега делото бе отлагано на два пъти заради допуснати процедурни пропуски.

На днешното заседание, след близд 2 часа разпити, съдия Мирослава Йорданова отложи за трети път делото срещу Методи Стойнев, Николай Динков, Николай Стоилов и Пламен Скендерски, този път за неизяснени обстоятелства по случая и нуждата да бъдат разпитани още двама свидетели - полицаите Стефан Филипов, който е бил назначен за началник-охрана на въпросния двубой и неговият колега Димитър Петров - също очевидец на случилото се на стадиона в Симитли. Съдът привика на разпит и операторът Костадин Михов, който е бил на стадиона, за да даде показания за това дали му е отнета касетата със записа от кмета на Симитли Апостол Апостолов.

Пред съда днес дадоха показания четирима свидетели от футболния клуб на Витоша (Бистрица), за чийто отбор играе столичният кмет Бойко Борисов. Това бяха Ивайло Колев, който е вицепрезидент на третодивизионния тим от Бистрица и футболистите Сергей Ташков, Ангел Кюмюрджиев и Константин Николов. Първият от потърпевшите в случая – Колев, каза, че дни преди мача хора от ръководството на футболния клуб от Симитли са предлагали пари чрез футболиста Чавдар Атанасов и причина за побоя е техният отказ да играят симулативно. В същото време той определи обвиняемият по делото Пламен Скендерски за невинен и посочи за участник в мелето треньора на Септември Спас Стоименов, който бе в залата, но не бе сред обвиняемите.

И четиримата от свидетелите от Симитли говореха за побой над тях, но само Константин Николов посочи Методи Стойнев и каза, че му е нанесъл удари. Останалите не разпознаха участниците в боя, които бяха в залата. Над 10 свидетели от Симитли бяха категорични в своите показания, че до физическа саморазправа не се е стигала, а всичко е било словестни престрелки и то след провокации от страна на гостите, инфомира e-79. Всички бяха единодушни, че става въпрос за инсинуация, зад която стои техният претендент за влизане в "Б" група Малеш (Микрево).

Сред свидетелите бе и президентът на Септември Методи Бачев, който недоумява и за наказанието, което понесе неговият тим. Както е известно, Зоналният съвет към БФС присъди служебна победа с 3:0 за Витоша, а Септември бе наказан за 4 мача да не домакинства на своя стадион. Също така сериозно наказание с лишаване от спортни права получи и футболистът Методи Стойнев, който няма право да играе в следващите 2 години. Очаква се съдът да вземе окончателното решение по случая на 8 юни, когато в 15:30 часа започва новото заседание. /БЛИЦ