Левски се класира на 1/8-финалите в турнира за Купата на България, побеждавайки с 2:1 Локо (Сф) след продължения под снега в "Надежда".

Победното попадение за "сините" реализира резервата Николай Димитров в 111-ата минута. Хичо за пореден път бе оставен на пейката от треньора Емил Велев, но показа на Кокала, че не трябва да бъде подценяван и успя да реализира така важния гол за Левски.

В редовните 90 минути двата отбора си размениха по едно попадение - 1:1. Срещата бе изключително оспорвана, а футболистите бяха максимално затруднени заради снега, който валя над стадиона в "Надежда".

Възпитаниците на Емил Велев започнаха по-активно срещата. В 6-ата минута "сините" организираха опасна контраатака. Вагнер подаде на Жоазиньо, който опита двойно с Георги Иванов, но се оказа, че нисичкият бразилец е в положение на засада. При ситуацията от щаба на Левски бурно протестираха, че бранител на домакините е покрил Жо.

В 26-ата минута Жоазиньо пое топката в центъра на терена, напредна към вратата на Локо, но в крайна сметка не си поведе добре топката и Бонджулич я улови. В 34-ата минута съдията Стефан Спасов си затвори очите и не отсъди дузпа за "сините". Вратарят на "железничарите" Игор Бонджулич повали Гонзо в наказателното поле, но Пастата остана безмълвен, като дори не извади жълт картон на нападателя за симулация.

Две минути след това домакините поведоха в резултата. Христо Златински центрира от корнер, топката бе отклонена от Даниел Богданович, след което Давид Бистрон не успя да опази Иван Пасков, за който не бе проблем да реализира с глава в мрежата на Георги Петков.

Радостта на "железничарите" не трая дълго. В 38-ата минута "сините" този път получиха право да изпълнят дузпа. Дарко Тасевски нахлу опасно в наказателното поле на Локо, финтира Дарко Савич, след което бе повален от Игор Боджулич и Спасов отсъди наказателен удар. Зад топката застана Жоазиньо, който би в десния ъгъл на вратата на "железничарите". Бонджулич първоначално докосна топката, след което тя влетя в мрежата му за 1:1. При този резултат двата отбора се оттеглиха на почивка.

В началото на второто полувреме избраниците на Драгомир Окука опитаха да притиснат гостите в собственото им поле. Появилият се на смяна на полувремето Димо Атанасов значително раздвижи атаката на Локо. В 58-ата минута Златински пропусна да даде аванс на "железничарите". Той бе оставен непокрит в полето на Георги Петков и от близко разстояние би край лявата греда. Богданович центрира отдясно, а с топката се разминаха Вагнер и Сърмов, след което тя попадна в Златински, който пропусна да се разпише.

До изтичането на редовните 90 минути така и не се стигна до голова ситуация пред една от двете врати и последваха две продължения от по 15 минути. Резервата на Левски Николай Димитров бе в прегръдките на съотборниците си в 111-ата минута, когато се възползва от грешка на Аделино Лопеш и със силен удар прониза Бонджулич, донасяйки победата на "сините" с 2:1.

Срещата по минути - ТУК

ЛОКО (Сф) - ЛЕВСКИ 1:2 след продължения (1:1 в редовното време)
1:0 Иван Пасков (36), 1:1 Жоазиньо (39-дузпа), 1:2 Николай Димитров (111)

Локо (Сф):
1.Игор Бонджулич, 11.Кристиан Добрев (46-20.Аделино Лопеш), 3.Ваня Джаферович, 24.Иван Пасков, 22.Иван Бандаловски, 12.Дарко Савич, 8.Виктор Шпишич (62-30.Димо Атанасов), 6.Христо Златински, 10.Светослав Дяков, 15.Данаил Митев, 7.Даниел Богданович (76-19.Владимир Джилас)

Левски: 1.Георги Петков, 3.Живко Миланов, 5.Юсеф Рабех, 23.Давид Бистрон, 25.Лусио Вагнер, 8.Георги Сърмов, 45.Владимир Гаджев (86-30.Лъчезар Балтанов), 31.Зе Суарес (71-24.Николай Димитров), 22.Дарко Тасевски (96-11.Георги Христов), 10.Жоазиньо, 9.Георги Иванов  

София, ст. "Локомотив" - 1000 зрители
Съдия: Стефан Спасов
Жълти картони: Кристиан Добрев, Игор Бонджулич, Даниел Богданович, Христо Златински (Локо); Георги Иванов, Лъчезар Балтанов (Левски)