Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Ганайският нападател Агиеманг Опоку е пред трансфер в "Левски". През последните дни 22-годишният играч беше тестван от треньора на Лудогорец Ивайло Петев. Наставникът на шампионите обаче не е одобрил Опоку и той сега се озова на "Герена", като не е изключено да подпише договор още до края на деня.

Нападателят пристигна на стадион "Георги Аспарухов" заедно с мениджъра си. През 2009-а играчът става световен шампион с отбора на Гана до 20-годишна възраст. Освен със златния медал Опоку може да се похвали и с един сребърен от Купата на Африканските нации от 2010 г.

Ганаецът започва кариерата си в родния Ашанти Голд. След като преминава през всички юношески формации на тима, през 2005 година дебютира за мъжете. За 2 години Опоку изиграва 70 мача за първия отбор, в които вкарва 31 гола. Доброто му представяне не остава незабелязано и той преминава в тунизийския Сфаксиен. За този тим ганаецът записва 27 мача и 7 гола. Само година след преминаването си в Сфаксиен нападателят е продаден на Ал Сад (Доха). Опоку прави впечатляващ първи сезон за катарския отбор, но въпреки това по-късно ръководството снема доверието от него. Пратен е в Ал Уахда от Ану Даби, а след това продължава кариерата си в друг катарски клуб - Ал Ахли (Доха), където е преотстъпен за 3 месеца. 

Опоку е преминал през всички гарнитури на ганайския национален отбор, като за "А" тима на родината си до момента има записани 9 мача.