Грьонинген отхвърли последната оферта на Лудогорец за вратаря Серджио Падт. Във вторник българският шампиона е пратил за подобрено предложение, за да привлече 197-сантиметровия страж още сега. Управата на нидерландския обаче отказа и тази оферта, след като и треньорът Дани Буис призова за оставано на Падт до края на сезона.

„Внимателно обмислихме предложението. Беше интересна оферта от гледна точка на това колко мачове ни остават до края на сезона и каква сума ни беше предложена. В крайна сметка решихме да откажем на Лудогорец“, заяви техническият директор на Грьонинген Марк-Ян Фледерус.

„Серджо ни призна, че се интересува от трансфера. По-ранното отиване в България щеше да му помогне да се адаптира по-лесно. От друга страна обаче, прояви и разбиране към нашето положение. В момента имаме стабилност в отбора и защитата е свикнала със стила на Серджио. От тази гледна точка решихме да откажем на Лудогорец, тъй като щеше да настъпи пречупване в тима“, допълни Фледерус.

Както е известно, Серджио Падт има подписан договор с Лудогорец, който ще влезе в сила от лятото. 30-годишният страж ще премине при разградчани като свободен агент, тъй като договорът му с Грьонинген изтича след края на сезона.

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството