Опитният нидерландски вратар Серджио Падт със сигурност ще премине в Лудогорец, обявиха медиите в страната. 30-годишният страж на Грьонинген ще стане играч на „орлите“, но през лятото. Той ще остане в настоящия си клуб до края на сезона.

„Бях близо до това да продължа договора си с клуба и получих добра оферта. Винаги съм искал да играя в чужбина. Когато дойде предложението от Лудогорец, аз го приех с удоволствие“, обяви Падт.

Серджио Падт има договор с Грьонинген до края на сезона. Българският шампион искаше да го вземе още през тази зима, но според нидерландските медии настоящият клуб на вратаря е отхвърлил предложението на разградчани.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Вратарят вече шеста година играе за Грьонинген, където в момента е съотборник на Ариен Робен. Падт е продукт на школата на Аякс, където започва и професионалната си кариера, но така и не записва официален мач за гранда от Амстердам. Играл е още за нидерландските Хаарлем и Го Ахед Игълс, както и за белгийския Гент.

Има мачове за представителния тим на „лалетата“ до 17 и до 21 години. Преди Мондиал 2018 е викан и в първия тим на Нидерландия, но остава неизползвана резерва в контролите срещу Словакия и Италия.

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството