ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА - ТУК

Глобата, която Дисциплинарната комисия наложи на треньора на Черноморец Димитър Димитров-Херо, обедини футболната общественост. Във връзка с несправедливата санкция ще бъде отворена сметка на името на специалиста, в която всеки желаещ ще може да внесе сума, за да бъдат покрити наложените му 5000 лева.

Инициативата е на предаването „Факторът Кошлуков” по ТВ7. Както вече стана ясно, Херо беше наказан заради коментарите си около скандалите след мача "Ботев" (Пловдив) - Лудогорец (0:1) и съдийските аванти към шампионите.

От "Ботев" (Пловдив) дори заявиха, че част от приходите от следващия мач ще отидат именно за подпомагане на треньора.

Самият Димитър Димитров заяви по-рано, че никой не може да го спре да казва истината, дори с цената на солена глоба. Херо допълни, че парите от санкцията са можели да отидат за лечението му.

"Смешното е, че глоба до 5000 лева не може да бъде обжалвана. Това са много пари, които аз можех да използвам за закупуване на лекарства. Те са ми необходими за лечението ми. Аз с моята болест ще се преборя, но няма да мога да се преборя с тумора, наречен корупция в българския футбол", коментира вчера наставникът на Черноморец (Бургас).