Младежките ни национали загубиха с 0:1 домакинството си на Австрия. Контролата се игра пред около 500 зрители на стадион "Славия". Тя бе част от подготовката на селекцията на Иван Колев за предстоящата евроквалификация с Израел на 10 юни на "Герена". Както е известно, България загуби с 0:2 като гост на Казахстан в първата си среща от Група 6.

Единственото попадение днес на стадион "Славия" реализира Мирален Сюлеймани от Аякс, който в 52-ата минута се възползва отлично от груба грешка на Виктор Генев и наказа Марио Кирев за крайното 1:0 за Австрия.

Неприятната новина е, че вратарят на младежкия национален тим и Ювентус Марио Кирев бе изнесен на носилка от терена, тъй като получи контузия.

Като цяло селекцията на Иван Колев се представи слабо срещу австрийците. Играч на гостите беше отстранен в 40-ата минута, но по взаимна договорка на двамата треньори на неговото място след почивката влезе друг състезател. Най-напред пробив и центриране на Александър Тонев от ляво не намери Спас Делев и Момчил Цветанов, които се включиха от втора позиция.

Австрийците реагираха с далечен удар на Гуидо Бургщалер, който обаче мина в страни от вратата на Караджов. В 25-ата минута Дани Кики едва не откри за България, след като Павел Виданов проби от дясно и центрира. Защитник на австрийците обаче изчисти пред нападателя на Локо (Пд). При последвалия корнер пък Лъчезар Балтанов с глава се размина с гола. Пет минути преди края на първото полувреме българите получиха числено превъзходство, след като съдията Цветан Георгиев вдигна червен картон на Доминик Пюрхер.

Той си заслужи наказанието, след като спъна откъсващия се сам срещу вратаря Момчил Цветанов. При последвалото разиграване след корнер, отново удар на Цветанов затрудни австрийците, но вратарят боксира топката. В 52-ата минута гостите откриха резултата, възползвайки се от грешка на защитника Виктор Генев. Играчът на Левски не успя да изчисти топката и позволи на Сюлеймани да я овладее и да напредне от дясно. Останал сам срещу Марио Кирев, за него нямаше проблем да я прати в мрежата - 0:1.

Пет минути по-късно некоординираните действия в българската отбрана продължиха и взеха жертва вратаря Марио Кирев. Иван Иванов не успя да избие балонна топка и тя попадна в Нухиу, който бе пресрещнат от Марио Кирев. Вратарят предотврати много опасната атака на австрийците и почти сигурен гол, но с цената на контузия. Той беше изнесен на носилка, а на негово място отново се появи Иван Караджов. В следващите минути нашите бяха абсолютно неузнаваеми и комични в отиграванията си и чак в 80-ата минута създадоха първата си прилична възможност. Центриране на Даниел Генов намери Димитър Илиев на точката за изпълнение на дузпа, но топката излезе в аут. В ответната атака на австрийците Бранимир Костадинов едва не си вкара автогол. Слабо подадена топка отиваше право в ръцете на Иван Караджов. Костадинов обаче стигна пръв до нея и реши да му я подава, а в резултат на неразбирателството тя едва не влезе в мрежата за втори път.

Все пак вратарят на ЦСКА бързо се върна и успя да я натисне на самата голлиния. В даденото от рефера продължение австрийците бяха близо до втори гол, но Фабиан Кох изпрати топката над гредата след пас на Нухиу.

БЪЛГАРИЯ - АВСТРИЯ 0:1
0:1 Сюлеймани (52)

Съставът на България: 1.Иван Караджов, 2.Павел Виданов, 15.Иван Иванов, 5.Виктор Генев, 21.Веселин Божиков, 7.Лъчезар Балтанов, 18.Дани Кики, 17.Момчил Цветанов, 22.Спас Делев, 8.Мариян Огнянов, 10.Александър Тонев (12.Марио Кирев, 20.Тодор Стоев, 13.Костадин Гаджалов, 3.Милчо Макенджиев, 6.Николай Дюлгеров, 4.Стефан Велев, 19.Даниел Генов, 11.Радослав Димитров, 14.Бранимир Костадинов, 16.Виктор Петаков, 9.Димитър Илиев)