Нападателят на Тотнъм Джърмейн Дефоу вкара хеттрик при победата на Англия с 4:0 над България в квалификационен мач за Евро 2012. Той стана първият английски национал с три гола в един мач на новия "Уембли".
 
Дефоу обаче въобще не е трябвало да играе срещу тима на Станимир Стоилов. Преди 10 дни острието трябваше да се подложи на операция в слабините заради болки получени при победата на Тотнъм с 4:0 над Йънг Бойс.
 
27-годишният футболист обаче опроверга лекарите и техните прогнози и успя да се излекува без хирургическата намеса и се завърна на терена.

“Радостен съм, че не се оперирах. Ако трябва да бъде честен, наистина имах разкъсване на мускул. Потрудих се доста във фитнеса, свърших много работа и срещу България това даде резултат”, заяви нападателят на Тотнъм.
 
Кариерата на Дефоу в националния отбор на Англия минава през много трудности, докато най-сетне изглежда убеди Фабио Капело да разчита на него, а не на силов играч от типа на Емил Хески.
 
Джърмейн Дефоу бе в разширения състав на “трите лъва” за Мондиал 2006, но не попадна в списъка с 23-ата играчи на Свен-Йоран Ериксон за турнира.
 
Той дълго време бе в сянката на Майкъл Оуен, но доказа, че е необходим на националния отбор с гола си срещу Словения (1:0) на Мондиал 2010. Победното му попадение гарантира на Англия класиране на осминафиналите на световното първенство./БЛИЦ