Треньорът на ЦСКА Алън Пардю даде пресконференция заедно с наставника на Левски Станимир Стоилов преди финала за купата на България в неделя (15 май) от 17 години.

„Смятам, че в края на сезона формата е нещо много важно. Нашият отбор не е в най-добрата си форма. Левски е в много добро моментно състояние. Това е финал, играе се един мач и ще ни даде страхотна възможност да покажем каквото можем“, заяви Пардю.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

„Имам някаква идея за вратарската позиция. Утре ще се взима решението. Мачът е много важен, но той няма нищо общо с бъдещето на клуба. Опитен мениджър съм. Всеки един от двамата треньори може да загуби и бъдещето му не трябва да е свързано с развоя на подобни мачове“.

„Не мисля, че участието във финала вкарва допълнително напрежение, а ни мотивира да защитим притежанието на трофея. Това е най-голямото дерби на София. Има семейства, които са футболни разделени. Изключително много страст ще има в този двубой не само на трибуните, но и на терена. Важно е страстта да е контролирана и от феновете, и от 22-мата на терена“, допълни 60-годишният британец.

„Няма с какво да коментирам декларацията на клуба за съдията. Нямам общо с нея. Моята работа е да изграждам отбор и да го подобрявам. Имаме 5-6 футболисти, които могат да играят на по-високо ниво“.

„Който загуби във финала, със сигурност ще е разочарован, независимо как е започнал сезона. Особено Левски, който е с млад състав. Ние не трябва да забравяме, че ЦСКА до средата на сезона се държеше близо до Лудогорец и претендираше за титлата. Не успяхме да задържим това ниво. Дойдох в много трудна ситуация. Имаше доста наказани и контузени футболисти. Направихме равен в първия мач, продължихме за купата, успяхме да победим Славия. Напрежението в отбора спадна и можем да се концентрираме изцяло върху финала. Правя всичко възможно да покажа на играчите, че финалът е много важен и ще влезем максимално подготвени в него", анализира Алън Пардю.

"Кариерата ми е дълга. В нея съм правил доста неща, за част от които съжалявам. Танцът от финала за ФА Къп срещу Манчестър Юнайтед е сред тях. Сега няма да има победен танц от мен. Сега ще опитам да спечеля това, което не успях срещу "червените дяволи". Има много неща в социалните мрежи за мен, по-голямата част от тях не са верни. Аз съм футболен треньор и искам да спечеля. Имам възможност да вдигна купа и това е голяма чест. Благодаря на играчите за възможността, защото те са стигнали дотук без мен. Ако всичко мине наред, ще празнувам с тях накрая."

"Кери беше най-важният ни играч през първата част на сезона. После това се промени, независимо по какви причини. Но сега той отново е на високо ниво, той е страхотен професионалист, има страхотно отношение към мача. Младите могат да взимат пример от него. Горд съм, че е под мое ръководство", призна треньорът на ЦСКА.

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022