Спортният директор на ЦСКА Аспарух Никодимов коментира селекцията на "червените" и по-специално две имена, които бяха свързвани с трансфер на "Българска армия". Той заяви, че уругваецът Игнасио Варела е много добър футболист и има място в състава на "червените". Легендата и бивш наставник на ЦСКА каза още, че не е останал особено впечатлен от халфа Стефан Велев, който в крайна сметка подписа с „Левски”.

"Наблюдавал съм Варела. Смятам, че ЦСКА има нужда от него. Освен че играе еднакво добре като ляво и дясно крило, той е много бърз и техничен. Тези качества съвпадат напълно с моите разбирания за това какво му трябва на ЦСКА. Предимството при него може да се допълни и с факта, че е много млад и тепърва има къде да расте и да се развива. Но дали ще бъде взет, не мога да ви кажа. Там вече собствениците на Палермо и ЦСКА трябва да се разберат. Аз съм си казал мнението за него, оттам нататък всичко е бизнес, както се казва", сподели Паро пред "Тема Спорт".

"Що се отнася за Стефан Велев, истина е, че го гледахме в три-четири мача. Ако трябва да съм честен обаче, не успя да ми грабне окото. Знаете, че за ЦСКА има високи критерии. Едно е да показваш качества в Берое, друго в ЦСКА. Знам, че е бил викан в един мач и на националния тим, но аз мисля, че един играч може да бъде преценен само като видиш как пипа топката. Именно затова сме набелязали Варела. Той те грабва само като го видиш как се движи по терена и как работи на скорост. Не искам да кажа лоша дума за Велев - да те вземат във втория по големина клуб в България не е малко, но не вярвам, че сме сбъркали в преценката си", заяви още Никодимов.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ