Треньорът на ЦСКА Павел Дочев заяви, че изместването на мача от Лига Европа срещу победителя от Клифтънвил (Ирландия)/Цибалия (Хърватия) може да се погледне от две страни. Както е известно, двубоят от Третия квалификационен кръг на турнира трябваше да се играе на 29 юли, но бе издърпан с два дни по-рано и ще се състои на 27-и на Националния стадион “Васил Левски”.

“Доволен съм, че ще имаме повече време за възстановяване, но от друга страна това са два дни по-малко за подготовка. Този мач на 27 август е първият ни официален. Надявам се да зарадваме феновете си без значение как ще се казва противника ни”, каза Павел Дочев след днешната тренировка, която се проведе на “Българска армия”.

“Имаме няколко играчи с леки травми. Не са сериозни, за да сме обезпокоени. До два дни всички ще се присъединят към отбора. С Фабрицио Грило и Нелсън Грегъри ще бъде трудно. С тях ще трябва търпение”, продължи наставникът на ЦСКА, който вчера съобщи пред БЛИЦ, че двамата няма как да играят в първите срещи на тима.

Специалистът допълни, че ЦСКА продължава да търси централен нападател. Дочев поясни шеговито, че очаква футболист за този пост откакто е поел тима през лятото. “Имаме интереси, но не мога да споделя конкретни имена. Трябва да се направи нещо за позицията. Дано скоро можем да представим добър футболист. Предполагам, че до два дни ще има конкретен отговор за Шеридън. Направихме голям компромис с него и ако няма решение ще се откажем от интересите си”, каза още треньорът.

Дочев обяви, че няма да разчита на Мишел Платини през следващия сезон. “Мишел Платини в момента е на подготовка в Банско с 19-годишните, там поддържа форма. На този етап той не представлява интерес за мен. Нямам нищо лично срещу него, просто ще градя отбора върху други момчета”, завърши наставникът./БЛИЦ