Старши треньорът на ЦСКА Павел Дочев даде брифинг преди първия официален мач за новия сезон. “Червените” посрещат във вторник от 19 часа ирландския Клифтънвил на стадион “Васил Левски” в третия квалификационен кръг на Лига Европа.

“Имахме няколко дни след тежката загуба от Олимпиакос (Никозия). Работихме и си казахме някои неща. Сигурен съм, че утре ЦСКА ще покаже друго лице, срещу кипърците не бяхме ние. Срамната загуба дойде заради много насъбрали се негативни фактори – лоша подготовка, подценяване. Преди мача около нас бе пълно със служители, не успяхме да се концентрираме максимално. Рано започнахме с грешките. След като получихме гол, можеше да изравним още през първото полувреме. Но не успяхме. Втория гол, който инкасирахме в самото начало на втората част, бе решителен за изхода на срещата. Повлия ни психически. Станахме несигурни и допуснахме много индивидуални грешки. Имаше и доста контузени момчета”, каза Павел Дочев.

“Клифтънвил е скромен отбор, на който не трябва да обръщаме внимание. Не искам да ги подценявам, но по-добре да говорим за нашето представяне, съперникът не е важен. Ирландците са напълно преодолими и вярвам, че ще ги отстраним. На нас ни трябва тази победа, която е задължителна. Първо трябва да измием срама от мача с Олимпиакос, а после успехът ще се отрази положително и на самочувствието ни. Не трябва обаче да се прави паралел между мачовете с Клифтънвил и Левски. Те са изключително различни. Елиот Гранден до последно ще бъде под въпрос, защото е контузен. Димитър Илиев тренира нормално и ще мога да го използвам”, допълни треньорът.

“Няма пререкание между мен и Спас Делев, всъщност никой не може да има пререкание с мен. Той участва и в двете тренировки, трябваше да уточним някои неща и го направихме на заниманията”, каза Дочев по повод слуховете, че е гонил нападателя от тренировка.
СТЕФАН РАЛЧЕВ, БЛИЦ