Капитанът на "Левски" Станислав Ангелов е оптимист за бъдещето на отбора и призова феновете да не обвиняват само футболистите, но и да "погледнат и другите нива в йерархията на клуба". Пелето пропусна днешната поредна загуба от ЦСКА (1:3), тъй като беше наказан.

"Не знам какво да кажа. Естествено, че не ми се говори. Ситуацията не е розова и това е така от доста време. Отдавна казах, че сме най-слабият отбор в историята на "Левски". Няма какво да ме питате. Само с приказки не става. Днес много исках да играя и мисля, че можех да помогна на отбора. Със задружни усилия ще успеем, но всеки дърпа на някъде и няма успехи. Тъжна година. Мисля си обаче, че светлина в тунела има. Още след няколко месеца няма да изглеждаме така. "Левски" е велик отбор и клуб. В момента "Левски" е ранен лъв, който лежи и всички го хапят. Но ще се възстановим и всички ще разберат какво е "Левски", каза Пелето при гостуването си в "Зона Спорт" по bTV action.

"Ще си позволя да кажа, че един от основните проблеми на "Левски" е, че постоянно искаме да дойде някой, който да е левскар. На нас ни трябват професионалисти. Нямам нищо против хората, които обичат "Левски", но трябва да търсим професионалисти", заяви ветеранът.

"Какво ни е изял ЦСКА? Нашата игра е отражение на случващото се в клуба. Не искам да коментираме мачовете ни. Пак казвам – проблемът е глобален. Имаме много проблеми, няма какво да ги изброявам. Изгубихме нелепо мачовете от ЦСКА. Не мога да кажа, че ни превъзхождаха с нещо. Бяхме равностойни, но нямахме шанс", продължи Станислав Ангелов.

"Всеки треньор, който дойде, променя нещо в състава. Не мога да коментирам Топузаков. Уважавам го изключително много и се старая да изпълнявам това, което ми казва. Днес мисля, че стояхме добре, но не отбелязваме гол и това създава напрежение в нас. После се получава това, което се получи днес. Много им се насъбра на феновете. Не е хубаво това, което се случи днес, но отношението на феновете към мен е колебливо. Въпреки, че имахме много хубави моменти заедно. Обвиняват много играчи, но например днес един Туре игра страхотно. Навъртя най-голям километраж, бори се и се раздаде. Феновете де факто са доволни от двама-трима човека, но това е нормално след като не побеждаваме. Не съм обаче убеден, че само футболистите имат вина за това, което се случва. Не искам да обвинявам никого. Ние трябва да се обединяваме. Не съм съгласен в 100-годишнината да сме толкова разединени. Кой е казал, че на юбилея трябва да спечелим всичко. Аз най-много го искам, но... Да не акцентираме толкова на проблемите в клуба. Искрено вярвам, че догодина няма да изглеждаме така", добави Пелето.

"Моето бъдеще е неясно. Има време, ще видим. Другият месец ще се решават тези въпроси. Мисля, че не съм приключил с футбола. Само да ви информирам, че 7-8 човека нямат договори. Какво е това според вас? Мениджърите им бъркат в главите и те не знаят как да реагират. Чужденците също играят с голямо напрежение, което за мен е странно. И аз съм бил чужденец. Догодина ще има кой да обира напрежението. Все пак ще имаме директор. С Гонзо не сме говорили, само се поздравихме на мача с Черно море", каза още капитанът на "Левски".

"Съдиите не ги коментирам. Явно на клубно ниво имаме претенции, но това трябваше да стане преди месеци. Ние сме като сирачета. Ще дойде моментът да се изправим. Какво да говорим с Тодор Батков? Ние си имаме преки началници. Въпросите със заплатите не искам да ги коментирам. Аз съм играч", каза още Станислав Ангелов.

"Сега ще си проличи кои са мъжете, точно в тези моменти. Който има смелост, ще остане да се бори докрай", завърши Пелето.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И ГОЛМАЙСТОРСКА ЛИСТА