Селекционерът на националния ни отбор Любослав Пенев даде официалната си пресконференция преди световната квалификация с Малта. Мачът е в петък от 18:00 часа пред празните трибуни на "Васил Левски". Наставникът за пореден път демонстрира самочувствие и поиска същото и от футболистите си. Пенев заяви, че много държи момчетата му да покажат на терена, че са по-стойностният отбор. Спецът също така назова най-силното оръжие на Малта, за които заяви, че ги е разучил перфектно.

"Разучили сме Малта, гледали сме техни мачове. Нещо ново едва ли ще науча за Малта и Дания. Тренират тук. Ще се опитаме да ги наблюдаваме. Но нещо ново едва ли ще науча. Нашият отбор е перфектен. Няма контузени, да чукам на дърво, като изключим Манолев. Титулярният състав все още не е ясен", заяви Пенев.

Както е известно, селекционерът вече постави високи цели пред отбора, като поиска България да се класира за Мондиал 2014 в Бразилия. В тази връзка на въпрос на журналисти дали някой няма да го помисли за луд, Пенев обяви: "Може да съм луд, но в границите на разумното. Футболистите много бързо приемат и асимилират това, което се изисква от тях. Доказаха го на терена. Аз съм максималист, оптимист и затова поставям високи цели на отбора. В никакъв случай не трябва да се задоволяваме с малкото. Трябва да търсим нещо по-голямо. Искам отборът да играе със самочувствие и да не се предава. Да вярва в това, което ще постигнем. Доволен съм от това, което отборът направи до момента."

"Разговаряхме с играчите и те са наясно, че трябва да подходят със самочувствие, но не без покритие. Не ми се вярва да подценим Малта. Дал съм им доста материал по този въпрос. Не трябва да подценяваме съперника, защото няма слаби отбори. След като един отбор като Дания, уж с имидж, реномиран отбор, не можа да ни победи, значи сме сериозен отбор. А ние играхме с 10 човека (б.р. - заради червения картон на Иван Бандаловски). Виждам как се тренира, а това ни дава спокойствие, надежда и вяра", добави легендата на ЦСКА, Валенсия и Атлетико (Мадрид).

"Малта има силни страни. Най-силното им оръжие е контраатаката. Те предпочитат да не водят играта, да се затворят и да контраатакуват. Не искам да мисля, че отсъствието на публика ще се отрази. Това ще бъде минус, но не желая това да ми минава през главата. Ясно е за какво е това наказание, момчетата трябва да си свършат нещата. Няма да взема под внимание всички тези, които висят с картони. В момента не мисля за мача с Дания. Веднага след срещата с Малта, ще започна да мисля за гостуването в Копенхаген. В момента приоритет е само Малта", каза още Пенев.