Треньорът на ЦСКА Димитър Пенев даде първата си пресконференция преди дербито с “Левски”, което е утре от 17,45 часа. Събитието се проведе на рекламното пано пред съблекалнята на “червените” и създаде доста неудобства за журналистите, което доведе до масово недоволство. Това обаче е било желанието на Стратега, който няколко пъти развесели представителите на медиите с бисерите си.

“Какъв пожарникар бе, хора, аз съм служил в редовна армия”, хвърли в екстаз Чичо Митко журналистите, отговаряйки на въпрос как се чувства, когато му се налага често на пожар да спасява ЦСКА.

“Тези мачове с “Левски” винаги са били дербита, няма фаворити. Надявам се моите момчета да ме уважават, да имат респект от мен и да изпълнят това, което им казвам. Съперникът също има респект от моето име. Имаме проблем единствено с Иван Бандаловски. Знаете, че разполагаме с много млади момчета. Защо някой от тях да не играе утре на неговото място”, допълни наставникът.

“Аз водя тренировките и имам отговорност. Не мога да коментирам какъв е Дуци в ЦСКА. До утре ще се знае каква е неговата длъжност в клуба. Естествено, че аз ще водя отбора срещу “Левски. Подписах договор до края на 12-а (б.р. има предвид края на 2012 година) и бях освободен от Надзорния съвет. Договорите обаче не са важни, аз винаги съм бил тук. Видяхме се и с Радуканов. Говорихме вчера и днес. След малко ще го видите, ние не сме се разделили. Аз познавам всички треньори на ЦСКА с малки изключения”, коментира още Стратега.

“Някои футболисти може да имам недоволство и срещу мен. Защо не ме питате за мача с Пирин, когато бях треньор? Нека да не се връщаме към стари времена и да не коментираме кой от кого е недоволен. Дуци е в колектива и ще ми помага. Ще се опитаме да изчистим грешките, които се получиха при Радуканов. И при мен може да се получат грешки. Ще се опитаме да задържим тези позиции, на които сме в момента, делим първото място в Лудогорец”, уточни Пенев.
СТЕФАН РАЛЧЕВ, БЛИЦ