Легендата Димитър Пенев се чуди къде са му акциите на ЦСКА, които Александър Томов му бил обещал преди време. Треньор номер едно на ХХ век не е особено впечатлен от третата поредна шампионска титла на Лудогорец. Според бившия национален селекционер големите имена в българския футбол си остават ЦСКА и "Левски".

"Бяха ми обещали акции, но не ги получих. Няма разногласия между ръководство, фенове и легенди. Всеки един ветеран или легенда, участвал във финали и ставал шампион, може да претендира, че е собственик или началник. Ако не е участвал, трябва да компенсира - с финанси или добра организация. От ръководството бяха обещали акции на ветераните, след това казаха, че трябвало да се вложи нещо. Те са го вложили с титлите и имената, които ги знае цял свят", коментира Пенев в Албена, където за трета поредна година е патрон на турнира за аматьори "Албена Къп".

"Моите уважения към президента на Лудогорец, към самите състезатели, към треньора Стоев, но това не е историята на българския футбол", заяви още пред камерата на НЮЗ7 Стратега.

Според Пенев мястото на ЦСКА в класирането на българския шампионат този сезон в заслужено. Легендарният треньор подкрепи мнението на своя племенник и национален селекционер Любослав Пенев, че многото чужденци, които играят в шампионата спират развитието на бъгларските таланти.

"Трябва да се обърнем към школите, да имаме готови кадри, а не само да се привличат чужденци. Моите уважения към Лудогорец, но няма ли ги "Левски" и ЦСКА, национален отбор трудно се прави", заяви още Пената.