Ръководството на ЦСКА даде обширна пресконференция на стадион "Българска армия" днес. Александър Томов говори най-вече по темата с приключилата емисия по продажбата на акции, както и за бъдещи цели пред отбора.

"Благодаря на 5720 души, които закупиха акции и което само по себе си е безпрецедентен акт. Те дадоха 1 милион и 77 хиляди лева, за да подкрепят клуба в решаващ момент. Според нашите предварителни проучвания малко над 40 хиляди заявиха, че ще купят акции. Причината да не се достигне тази цифра са няколко. Първата е общото непознаване на материята. За първи път не само се купуват акции, но и обикновени хора допират до понятието акция. Втората причина - невъзможност на огромната маса на кандидат акционери да купят акции в провинцията. Отпратени са от стотици градове, не са десет, не са двайсет. И все пак тези 5720 акционери са златните имена от фенската подкрепа. Те подкрепят не само отбора, а и с пари", заяви Александър Томов.

"Тези 5720 души ще си получат обратно парите в срок от 30 до 40 дни, както е по закон. След това имат три опции - отново да си купят акции на клуба, цената ще бъде същата - 3 лева. Втората възможност е да ги дадат като дарение, ще има дарителски фонд и третата е да ги задържат за себе си. Изборът е техен. Ако си поискат парите обратно, няма да се сърдим. Тези хора вече са акционери морално, ще станат де факто, когато препотвърдят намерението си. Ще направим и второ IPO. Кога ще стартира ще решим до една-две седмици. Разговаряхме само с две банки, за да може тези две банки, които имат много голяма офисна мрежа да направят инструктаж. В някои от банките не знаеха каква такса да вземат. Ние не предполагахме това нещо, мислехме, че тази работа е свършена преди нас. Всички тези хора са бъдещата стратегия, те са началото", добави шефът.

"Всички 5720 имена ще бъдат публикувани, тези хора трябва да бъдат на паметник. Те са истинските фенове, а не тези, които казват: "аз не знам, имам съмнения", някакви мрънкьори, използват ги за пропаганда. Имаш съмнения, защото не си прочел, защото си неграмотен", допълни Томов.