Феновете на Миньор призовават за мир и спокойствие сред футболните агитки в България в отговор на нападението миналата неделя, когато около 30 маскирани с шалове на ЦСКА нападнаха с тръби, бомбички и боксове перничани в град Ихтиман. В мелето сериозно пострадаха трима привърженици на "жълто-черните". Агенция БЛИЦ разкри, че това обаче не са привърженици на "червените", а на "Левски". По-късно това бе потвърдено и от самите перничани.

"Ние няма да се оправдаваме. Евала им. Направили са го, както трябва говедата. Нали знаеш, че има едно: насилието поражда насилие. Ние не искаме да си мерим ония работи с левскари. Нормално е. Те са повече, плаща им се и така нататък. Аз призовавам тези хора да се замислят като ходят на мачовете. Да престанат да носят тези ножове, тези тръби. Въпрос на време е да стане беля. Били са ни, били са ни - няма лошо. Получила им се е засадата. Имали са информация колко сме, що сме. 85-тата минута атакуват с бомби. Късмет, че детенцето на 4 години не са го убили. Ние сме си луди глави. Станалото, станало. Оттук натам ще си имаме едно наум като ходим на мачовете. С какъв акъл бе, брате?! Това е мафиотска работа.", каза водачът на агитката на "Миньор" Петър Илиев - Пешо Буферо пред "За Перник".

"Не е това начина. Не може така по стадионите да има такова беззаконие и такива мафиотски атаки.", допълни Илиев.

"Призовавам всички фенове по цяла България. Хората ходят на мачове, иска да ходят. Не само ние, които сме по така ултраси и разни други, където ни наричат. Между нас има обикновени хора, които... Ще се случи най - лошото на някой от тях и тогава ще се вайка цяла България. Призовавам всички хора, които ходят. Да забравяме ножовете, да забравяме тръбите и тези работи. Ако се случи някаде да се сбием, ще се сбием мъжката. Кой бил бил. Не е срамно да те бият и да загубиш. Срамното е това да бият по най - долния начин. Всичко да е мъжката, да е достойнство. Призовавам всички фенове пак: нека забравим ножовете, оръжията.... Преди всичко сме българи. Да не забравяме, че преди всичко сме българи. Но оня ден българи щяха да убият българи.", каза още Буферо.

"Да атакуваш човек в гръб с тръба. Това си е абсолютен опит за убийство. Тая там групировка, които са заловени тия хора. Тея четиримата, които са останали полицията ги е защитила нашите да не ги пребият. Тези хора, които са заловените искаме да бъдат наказани, защото нас ни наказваха за едно клатене на оградата в София ни осъждаха по една - две години. Искаме тея хора, които нападнаха по най - долния начин да бъдат публично показани, наказани и осъдени. Казвам го пак: ще стане белята в най - скоро време. Разберете", завърши Пешо Буферо.