Екшънът с битите запалянковци на Миньор (Пк) в Ихтиман остана без последствия за виновниците поне за още една седмица. Дисциплинарната комисия на Зоналния съвет на БФС-София отложи решението си по казуса за идния вторник, като се мотивира с необходимостта от събиране на допълнителни писмени и устни доказателства, както и на видеозапис от срещата. Едва след произнасяне на присъдата от колегите си в наказателната рота Спортно-техническата комисия ще назначи служебен резултат в полза на оневинения отбор.

Скандалът избухна в 80-ата минута на мача на перничани с "Ботев", малко след като „чуковете“ поведоха с 1:0. Група младежи с аксесоари на ЦСКА, качулки на главите и метални пръти в ръце нахлу на стадиона и се нахвърли срещу агитката от миньорския град, а впоследствие и на полицаите, охраняващи двубоя. Вследствие на атаката четирима от най-тежко пострадалите привърженици бяха откарани в болница, както и няколко униформени.

Първоначалната версия, че нападателите са ултраси на армейците, впоследствие придоби син оттенък от твърденията, че това са били преоблечени фенове на „Левски“. Независимо от клубната принадлежност на хулиганите, очакванията са за служебни 3 точки в полза на тима, воден от Юри Васев.