Феновете на Миньор (Перник) изказаха специалната си благодарност към футболиста на “Ботев” (Ихтиман) Борислав Балджийски. Перничани пуснаха съобщение на фенстраницата на ихтиманци във Фейсбук, в което благодарят на юношата на “Левсик”, който спаси дете по време на скандално прекратения мач “Ботев” - Миньор от 13-ия кръг на Югозападната “В” група.

В суматохата Борислав Балджийски взе на ръце малкия фен на Миньор и го предпазил от побеснелите ултраси. След боя халфът върна детето на баща му здраво и невредимо.

Заради мелето бяха арестувани 5 души от София, а трима привърженици на Миньор получиха медицинска помощ в МБАЛ - Ихтиман.

"Всички перничани искаме да благодарим на футболиста от "Ботев" (Ихтиман), който спаси малкото детенце,което беше сред нашите фенове от Миньор!!! Браво, Боби!", се казва в съобщението.

Както е известно, футболистът се забърка в инцидент пред столично казино, при който загина един от най-върлите запалянковци на ЦСКА - Петър Алексов. Впоследствие Балджийски бе задържан, обвиниха го в убийство, прекара известно време в ареста, а от 15 август е на свобода, след като беше заплатена парична гаранция в размер на 5000 лева, тъй като няма доказателства за умишлено убийство.



Пуснаха Балджийски от ареста срещу 5000 лева гаранция

Братът на Балджийски пред БЛИЦ TV: Боби е невинен, забъркаха го в каша!

БЛИЦ TV: Близки на убития Петър Алексов искат затвор за Балджийски