Старши треньорът на Лудогорец Ивайло Петев заяви, че нападките към отбора са целенасочени. Това той направи на пресконференция преди финала за Купата на България срещу Локомотив (Пд), който е утре от 19:00 ч на стадион „Лазур” в Бургас.

„Самообладанието е един от най-важните компоненти във футбола. Някои отбори не могат да издържат и започват да търсят под вола теле. В случая вината не е в нас. Видяхте, че и ние имахме много проблеми, които обаче успяхме да превъзмогнем. Смятам, че всички тези нападки са целенасочени“, заяви наставникът.

„Това, че някои отбори не могат да превъзмогнат проблемите си, не е наш проблем. Някои като загубят не могат да издържат на напрежението“, добави той.

„Двата най-добри отбора ще се изправят в спор за купата. Това ще е един доста тежък турнирен двубой, в който ние ще търсим от самото начало да вкараме нашите идеи, за да може след края на мача да се поздравим с успех. Ние ще имаме по-малко публика, но тя е ентусиазирана и се надявам да помогне на отбора”, сподели Петев.

„Кадрови проблеми нямаме. Най-важното е, че сме спокойни. Единственият ни проблем е възстановяването. Знаете, че изиграхме един много тежък мач в доста неподходящ момент. Аз обаче смятам, че сме добре подготвени, за да издържим в този здрав сблъсък. Ще търсим от самото начало начин да реализираме нашите идеи, за да можем в края ние да сме тимът, който ликува с трофея. Пак казвам, трудна, но не и невъзможна задача“, сподели специалистът.

„Надявам се да издържим на напрежението. С оглед на това, което ни предстоеше този полусезон, сме говорили на тази тема. Мисля, че ще се справим. Трудно ще е, но сме готови. Първо ще търсим да спечелим купата, а после ще мислим за шампионата. Това е най-важно. Локомотив Пловдив е добър отбор. Имаме равен и победа срещу тях, време е утре да вземем реванш”, завърши Ивайло Петев.