Треньорът на Локомотив (Пловдив) Емил Велев очаква тежък сблъсък с Лудогорец, както и си пожела този противник и за Суперкупата на България през август. Утре двата тима спорят за Купата от 19:00 часа на стадион "Лазур" в Бургас. Кокала е доволен, че Даксон е на негово разположение, но не пожела да коментира дали ще го пусне в стартовия състав. Както по-рано стана ясно, спипаният с допинг бразилец беше само порицан от Дисциплинарната комисия към БОК.

„Надявам се този път да спечеля Купата. Миналата година ЦСКА ни превъзхождаше във всяко едно отношение", каза Кокала, който тогава игра финал като треньор на Славия, но загуби с 0:1.

"Разликата е, че Локомотив (Пловдив) е по-добър от Славия миналата година, а Лудогорец сега е по-добър от ЦСКА миналата година. Истината е, че сега играем с хита на първенството Лудогорец. Те заслужено трябва да станат шампиони. Тренираме и дузпи, може и това да се случи“, каза Велев на съвместната си пресконференция с треньора на съперника Ивайло Петев.

„Искам да си пожелая за Суперкупата пак да сме двата отбора. Според мен ще бъде труден мач утре. Надявам се на нашата многобройна публика, която с голямата помощ на кмета Иван Тотев ще бъде около 8-9 хиляди привърженици. Това ще бъде най-големият коз. Не оставям на второ място желанието и мотивацията на моите футболисти да се представят по най-добрия начин и да спечелим този трофей“, допълни наставникът на "смърфовете".

„Подготвяме се нормално. Даксон има право да вземе участие. Ще видя дали ще го пусна. Видях, че се е успокоил вече, което е важно. Нямаме кадрови проблеми. Готвим се сериозно. Във Враца бяхме дали почивка на повечето от хората, които бяха играли в останалите мачове. Малшанс, че не успяхме да победим. Имахме отлични възможности. Така е във футбола. Винаги трябва да се играе до последния съдийски сигнал. Настроение има. Футболистите осъзнават важността на този мач. Мислим за утрешния финал, който дойде след много тежки мачове", продължи Кокала.

Треньорът на Локо (Пд) каза още, че съдийските претенции от страна на "смърфовете" са били спонтанни. "Дано Станислав Тодоров свири по правилата. Той нямаше вина за първия мач в първенството, защото страничният съдия му сигнализира. Примирили сме се. Имаме добри български съдии, не трябва да ги нападаме, защото виждаме какво става в Европа. За мен е по-важно да върнем публиката на стадиона. Виждам го това в последните месеци в Пловдив. Виждаме в Разград колко хора ходят на мачовете. Направи се база, това е уникално. Смятам, че съдията утре също ще има грешки, дано не са нарочни и фатални“, допълни Велев.